教学文章 | 试题课件下载 | 范文中心 | 作文网 | 在线阅读 | 名言语录 | 设为首页 | 收藏本站
首页试题下载 全册教案 免费课件 说课稿 教学计划 资格考试 主题班会 幼儿教育 作文大全 经典语句 学生评语 范文大全
板报设计| 歇后语| 对联大全| 谜语大全| 名著阅读| 文言文| 诗词鉴赏| 在线字典| 成语大全| 幼儿教师| 早期教育| 少儿故事| 育儿知识

热门搜索: 教师考试 教案文章 教学总结 高考语文 高考数学

当前位置:教学无忧网教学文章免费教案英语教案初二英语教案Lesson 102 教学设计方案

Lesson 102 教学设计方案

03-06 18:10:55 | www.jiaoxue51.com | 初二英语教案 | 人气:716

Lesson 102 教学设计方案是关于 初二英语教案,方面的资料,本站还有更多关于八年级上册英语教案,人教八年级英语教案,八年级下册英语教案方面的资料,http://www.jiaoxue51.com。

Lesson 102 教学设计方案

  Teaching objectives:

  Grasp the story and new words and useful expressions.

  Language focus:

  New words and expressions

  set off( from. . . to) , on the first trip, over, enjoy oneself, iceberg, here and there, on watch, look out, sink, there is a hole in. . . .lifeboat, make room for, thankful, join

  Properties: Tape-recorder, Overhead projector

  Teaching procedures:

  Step 1 Revision

  Answer questions.

  1. Which subject do you like best? why?

  2. Who is the most popular movie star at the moment?

  3. What’s the most interesting story you know about?

  Step 2 Leading-in

  Show the students some facts about the Titanic.


  Say: Did you see that film? What do you think of the film?

  Students talk about the film Titanic, and share information about the ship Titanic.

  Step 3 Reading

  Play the video: Miss EVANS

  Answer Who was Miss Evans? (She was a woman on the Titanic, who got out of a lifeboat to save a mother)

  Play the tape for the students to listen and repeat.

  Answer the questions.

  1. When was the ship’s first trip?

  2. Where was it from? Where was it?

  3. How many people were on the ship?

  4. How was the trip at first?

  5. What happened the second night of the trip?

  6. What did people do to escape?

  7. What was the problem when people were in the lifeboat?

  8. What did Miss Evans do?

  9. What happened to the ship at last?

  10. How many did people lost their lives?

  Teach the new words: Titanic, set, set off, pleasant, iceberg, here and there, on watch, hole, and so on.

  Explains some new words and useful phrases.

  sink=go down, pleasant=happy, look out=be careful, make room for=give one’s seat to, take one’s place=sit in one’s seat.

  Step 4 Discussion

  Get the students to talk about:

  What do you think of Miss Evans?

  What would you have done if you were on the Titanic when it sank?

  What shall we learn from Miss Evans?

  Step 5 Exercises in class

  Fill in the blanks with the best answer.

  Mr. Swift was a sailor on a big ship. It went to China and Japan,___1__Swift was often on the ship for several months at a time. When he woke up in the morning and__2__out, he only saw the sea, or sometimes a port.

  When he was 23, Swift got___3___and bought a small house with a garden__4___his wife’s town. It was far away from the sea. Then he had to go back to his___5___, and he didn’t come home for two months. He went from the port to the__6__by bus, and was very happy to see his wife___7__.

  The next morning he___8__until nine o’clock. Then he woke up suddenly and looked out of the window. There were trees a few metres away. He was very__9__and jumped out of bed, shouting, We’ve___10__land.”

  ( )l.A. there   B. if     C. because   D. so

  ( )2.A.started  B. looked   C. worked   D. found

  ( )3 .A. lost   B. worried  C. married   D. surprised

  ( )4.A.in    B. around   C. behind   D. off

  ( )5 .A. home  B. ship    C. country   D. parents

  ( )6 .A. station  B. sea    C .ship    D .town

  ( )7.A.off    B. back    C. again    D. more

  ( )8.A.slept   B. worked   C. stayed   D. wake

  ( )9. A. ill    B. frightened  C. angry   D. quiet

  ( )10. A. left   B. reached   C. seen   D. hit

  Keys: 1.D 2.B 3.C 4.A 5.B 6.D 7.C 8.A 9.B 10.D

  Step 6 Homework

  1. Write about the ship Titanic.

  2. Make sentences with following phrases.

    set off, enjoy oneself, here and there, make/have room for, be on watch

  3. Look up the new words in the article “WE LIVE IN AN ICEBOX!”.

  4. Do exercises on page 128. Finish off the workbook exercise.

  Writing on blackboard

www.jiaoxue51.comLesson 102

Miss Evans

New words and useful phrases  Discussion

 1. set off          1. What do you think of Miss Evans?

 2. over          2. What would you have done if you were on the Titanic when it sank?

 3. enjoy oneself       3. What shall we learn from her?

 4. iceberg

 5. here and there

 6. be on watch

 7. sink

 8. lifeboat

 9. make room for sb./sth.

10. thankful


希望Lesson 102 教学设计方案这篇文章对您有帮助哦,记得收藏本站。

与Lesson 102 教学设计方案相关的推荐

Tags:初二英语教案   教学设计 Lesson ,八年级上册英语教案,人教八年级英语教案,八年级下册英语教案
联系方式 | 收藏本站| 教学文章 | 试题课件下载 | 范文中心 | 作文网 | 在线阅读 | 名言语录 | 网站地图 | 热门专题
Copyright (C) jiaoxue51.com, All Rights Reserved 版权所有
小学美术课件,ppt课件免费下载,主题班会课件,说课课件,课件素材
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12